Houd Je Haarkleur Fris met Thuisverzorgingsproducten

19-06-2024

Na het aanbrengen van de toner, verf of spoeling in de salon is het belangrijk om je haarkleur ook thuis goed te onderhouden. Thuisverzorgingsproducten kunnen helpen om je kleur levendig en fris te houden tussen salonbezoeken door. Hieronder vind je enkele essentiële producten en tips om je haarkleur op zijn best te houden.

Zilvershampoo en Conditioner voor Koele Tinten

Om blonde of grijze tinten koel te houden en ongewenste gele of koperachtige tonen te neutraliseren, is het gebruik van zilvershampoo en conditioner een must. Deze producten bevatten paarse of blauwe pigmenten die helpen om de haarkleur koel en helder te houden.

Hoe te gebruiken: Gebruik zilvershampoo één tot twee keer per week. Laat het product een paar minuten inwerken voordat je het uitspoelt. Volg altijd op met een voedende conditioner om uitdroging te voorkomen.
Tip: Gebruik de zilvershampoo niet te vaak om te voorkomen dat je haar een paarse of blauwe gloed krijgt.

Shampoo en Conditioner voor Gekleurd Haar

Gebruik altijd een shampoo en conditioner die speciaal zijn ontwikkeld voor gekleurd haar. Deze producten zijn geformuleerd om de kleurintensiteit te behouden en je haar te voeden.

Waarom geen supermarktshampoo: Supermarktshampoos, zoals Head & Shoulders, kunnen schadelijk zijn voor gekleurd haar. Ze bevatten vaak sulfaten en andere agressieve ingrediënten die de haarkleur kunnen vervagen. Het is zonde om te investeren in een mooie haarkleur en deze vervolgens te verpesten met de verkeerde shampoo.
Kappersproducten: Kies voor professionele kappersproducten. Deze zijn speciaal ontworpen om je gekleurde haar te beschermen en te verzorgen. Ze bevatten hoogwaardige ingrediënten die je haar voeden en de kleur beschermen.

Kleurmaskers voor Langdurige Kleurintensiteit

Kleurmaskers zijn intensief voedende haarmaskers die ook kleurpigmenten bevatten. Ze zijn ideaal voor het opfrissen van je haarkleur en het verlengen van de houdbaarheid van de kleur. Kleurmaskers zijn beschikbaar in verschillende tinten zoals rood, bruin, koper, roze blond en beige blond, waardoor je thuis gemakkelijk je haarkleur kunt bijhouden.

Hoe te gebruiken: Breng het kleurmasker aan op schoon, handdoekdroog haar. Laat het product 5-15 minuten inwerken (volg de instructies op de verpakking) en spoel het vervolgens grondig uit. Gebruik wekelijks of naar behoefte om de kleur op te frissen.
Tip: Draag handschoenen bij het aanbrengen van het kleurmasker om vlekken op je handen te voorkomen.

Hydraterende Haarmaskers en Leave-In Conditioners

Gekleurd haar heeft extra verzorging nodig om gezond en glanzend te blijven. Gebruik wekelijks een hydraterend haarmasker en dagelijks een leave-in conditioner om je haar te voeden en te beschermen tegen beschadiging.

Hoe te gebruiken: Breng het hydraterende haarmasker aan op schoon, vochtig haar en laat het 10-15 minuten inwerken voordat je het uitspoelt. Gebruik de leave-in conditioner op nat of droog haar, afhankelijk van je behoefte.
Tip: Kies producten die speciaal zijn ontwikkeld voor gekleurd haar om de kleur te beschermen en te verlengen.

Bescherming Tegen Warmte en UV-stralen

Haar dat is gekleurd en getoned, is gevoeliger voor schade door warmte en UV-stralen. Gebruik daarom altijd een hittebeschermend product voordat je stylingtools zoals föhns, stijltangen of krultangen gebruikt. Daarnaast is het verstandig om producten met UV-bescherming te gebruiken om je haarkleur te beschermen tegen de zon.

Hoe te gebruiken: Breng een hittebeschermend spray of serum aan op vochtig haar voor het stylen. Gebruik producten met UV-filters dagelijks, vooral als je veel tijd buitenshuis doorbrengt.
Tip: Draag een hoed of gebruik een haarspray met UV-bescherming om je haarkleur extra te beschermen tijdens zonnige dagen.​

Conclusie

Het onderhouden van je gekleurde haar thuis is essentieel voor het behouden van een levendige en frisse kleur. Door het gebruik van zilvershampoo en conditioner, kleurmaskers, hydraterende haarmaskers, leave-in conditioners en beschermende producten tegen warmte en UV-stralen, kun je langer genieten van je prachtige haarkleur. Bezoek regelmatig de salon voor professioneel advies en behandelingen om je haar in topconditie te houden.

Bij Lindsey's Kapsalon helpen we je graag met het vinden van de juiste producten voor jouw haarkleur en haartype. Kom langs voor persoonlijk advies en ontdek onze uitgebreide collectie aan haarverzorgingsproducten!

© 2009 - 2024 Online Haar en Make-up Producten Kopen - Lindseys.nl | sitemap | rss